De periode na de zomer: zelfreflectie

Ponykamp is werk – een die een constante inzet voor zowel innovatie en uitmuntendheid vereist. Een die verbintenis maakt die niet alleen aan het einde van de avond is, maar ook tijdens het schooljaar of wanneer de laatste van de zomer kampeerders inpakken en worden opgehaald door hun ouders.

 

Maanden van zorgvuldige planning dragen bij aan het succes van elke kampcyclus. Net als een succesvolle theaterproductie vereist een winnend ponykamp een complete cast op het podium plus veel handen achter de schermen. 

 

Opleiding van het personeel is een essentieel onderdeel van de planning. Een studie van 2005 vond dat de zeer efficiënte naschoolse programma’s gegeven waren door:

 

  • Een sterke, ervaren leider.
  • Opgeleid en begeleid personeel.
  • De administratieve, fiscale en professionele ontwikkelingsondersteuning van de sponsororganisatie.

 

Met het drukke zomerkamp seizoen achter je, gebruik je deze tijd om na te denken over hoe je het beste je personeel wilt helpen herstellen en zich weer te richten op hun eigen vaardigheden en ontwikkeling om beter de kinderen te begeleiden in de programma’s.

DE VOORDELEN VAN EEN GOED OPGELEID KAMPPERSONEEL

Kampen met hoogopgeleide managers hebben ook zeer hoge personeels- en vrijwilligers retourpercentages; tussen de 75 en 80 procent. Werken met kinderen en jonge volwassenen neemt een speciaal soort persoon die beschikt over aanzienlijke energie – maar die reserves echter kunnen leeg raken na de periode waardoor personeel uitgeput is na weken of maanden van intense interacties. Deze energie moet zorgvuldig worden aangevuld met een vooruitziende blik.

 

Het is cruciaal om te investeren in mensen die uw kamp succesvol maken – en om uw personeel te laten zien dat u waarde hecht aan hun vaardigheden en expertise. Hoe beter opgeleid het personeel, hoe beter de algehele camp ervaring zal zijn. Sterk, betrokken kamppersoneel kan:

 

  • De ervaring voor deelnemers aangenamer maken
  • Mond-tot-mond verwijzingen aanmoedigen.
  • Het hele jaar door een positieve energie opwekken (Bron: https://www.deburght.nl/).