5 redenen om in 2018 op vakantie naar Turkije te gaan

Turkije is al decennia lang een van de meest populaire vakantielanden in Europa. De afgelopen zomer zijn de geboekte vakanties naar dit land echter sterk gedaald. Dat kwam o.a. door de bomaanslagen die in het land voorkwamen en de conflicten met Nederland. Toch is er nog genoeg reden om alsnog te kiezen voor een vakantie naar Turkije. Om te te oriënteren op de bestemmingen in Turkije doe je inspiratie op bij Europa-vakanties.nl. Wij zetten hier op een rijtje waarom we al zolang graag naar Turkije gaan.

Waarom we graag naar Turkije gaan

Voor de meeste mensen staat een vakantie naar Turkije gelijk aan heerlijk ontspannen. Er zijn dan ook niet voor niets zoveel all inclusive resorts bij de bekende badplaatsen te vinden. Wie een all inclusive vakantie boek bij een geschikt resort weet zeker dat hij of zij de hele vakantie helemaal goed zit.

Het relaxen is uit te breiden met de overheerlijke hammam behandelingen. In Nederland zijn deze massages ook ontzettend populair geworden. Van oorsprong komt de hammam uit het Oosten, Turkije. Tijdens de vakantie kun je op veel plekken voor een schappelijke prijs genieten van een heerlijke behandeling.

Vergeet ook de Turkse keuken niet waar je van kunt genieten. Op de badplaatsen zal het aanbod zeer gevarieerd zijn en geniet je van allerlei Europese gerechten. Maar je zal ook geen tekortkomen aan de Turkse gerechten. In Nederland kennen we allemaal een broodje kebab, maar de gerechten gaan nog veel verder dan alleen dat.

Nog meer redenen om Turkije te bezoeken zijn de prachtige stranden en de mooie natuur. Een vakantie lang zonnen en met een mooie kleur terug in Nederland komen hoort er nu eenmaal bij wanneer je in de zomermaanden op vakantie gaat. De natuur zorgt voor mooie safari’s en excursies om te ondernemen, zodat je een avontuurlijke vakantie tegemoet gaat.