Een leuke vakantie dicht bij huis? In Engeland beleef je het!

bezienswaardigheden Engeland

Wanneer je op zoek bent naar een fijne vakantiebestemming terwijl je hier het liefst niet te ver en te lang voor wilt reizen, dan zou je eens kunnen overwegen om voor Engeland te kiezen als bestemming. Natuurlijk, je moet hiervoor wel de zee oversteken, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit met het vliegtuig, met de boot of met de auto of trein via het Kanaal zo gebeurd is. En als je eenmaal voet aan de grond zet in Engeland, dan heb je een heel ‘nieuw’ land voor je om te ontdekken. Dit is feitelijk echt zo, want de afstanden zijn dusdanig dat je met een vakantie van een paar weken makkelijk bezienswaardigheden in heel Engeland kunt aanschouwen. Hieronder lees je wat dit betreft trouwens een aantal waardevolle tips.bezienswaardigheden Engeland

Een greep uit de vele boeiende bezienswaardigheden in Engeland

De volgende bezienswaardigheden behoren zonder twijfel tot de mooiste of meest interessante van heel Engeland:
De hoofdstad Londen. Hier ga je uiteraard sowieso het Buckingham Palace, de Big Ben, de Tower of London en de Tower Bridge bekijken.
Het Lake District National Park in het noordwesten van het land. Dit is een even uitgestrekt als prachtig natuurgebied waarin de vele meren en waterwegen een dominante factor vormen.
Het University of Cambridge. Dit is tevens een van de mooiste universiteiten van de hele planeet.
De mysterieuze rotsformaties van staande stenen van Stonehenge, een stukje ten westen van Londen.
De witte krijtrotsen van het Zuid-Engelse Dover. Deze zijn niet alleen mooi om te aanschouwen, ze geven ook nog eens inzicht in de samenstelling van de grond door de vele eeuwen heen.
De stad Liverpool, die zowel over een historisch als een modern stadscentrum beschikt. Tevens is dit de bakermat van de legendarische popgroep The Beatles. Hier bestaat in Liverpool uiteraard speciaal een museum voor.