Genieten tijdens een Zanzibar vakantie

Zanzibar is een prachtig eiland, dat ten Oosten van het vasteland van Afrika ligt en bij Tanzania hoort. Het is met haar prachtige stranden, rijke geschiedenis, diverse cultuur en prachtige duiklocaties een ideaal vakantieoord in Tanzania voor iedere toerist. Daarnaast is het ook heel erg goed te combineren met een safari- of rondreis vakantie in Tanzania. Een weekje Zanzibar kan een heerlijke afwisseling zijn van de prachtige natuur van Tanzania.

Zanzibar Stranden

Zanzibar, de parel in de Indische oceaan, trekt elk jaar honderdduizenden toeristen die speciaal die kant op komen voor de hagelwitte stranden en blauwe zeeën. De stranden van dit land zijn ideaal voor een heerlijke strandvakantie in Zanzibar. Aan de Noordkust van het eiland kun je terecht in allerlei Guest houses of grotere resorts. Het is dan ook een heel levendig en gezellig gedeelte van Zanzibar eiland.

Duiken in Zanzibar

In Zanzibar kun je naast heerlijk bakken op het strand en genieten van de blauwe zee, ook genieten van de diverse flora en fauna in de zee zelf. Zanzibar biedt namelijk duiklocaties op allerlei niveaus. Wil je alleen even snorkelen en een glimp opvangen van de prachtige onderwaterwereld, dan kan je terecht bij Mnemba Atoll. Hier heb je een constante zichtbaarheid van 30 meter en kun je vaak dolfijnen zien. Voor de meer avontuurlijke, ervaren duikers zijn er tripjes de zee op, waar je grote vissen als barracuda, tonijn en dolfijnen kunt bewonderen. Voor wie op een Zanzibar Waardige manier de zee over wilt, kan mee met een traditionele houten trimaran. Deze trimarans zijn gemaakt van mangohout. Deze boten zijn eigenlijk uitgegraven mangobomen. Het zeil is gemaakt van aan elkaar geplakte rijstzakken. Je kunt ook zelf leren zeilen terwijl je richting de prachtige koraalriffen drijft.

Stone Town bezoeken tijdens je vakantie in Zanzibar

De hoofdstad van het grootste eiland, Unguja, is Stone Town en is gebouwd op een driehoekig schiereiland aan de westelijke zijde van het eland. Dit is een heel historisch stadje met heel veel culturele en historische waarde. Het is de moeite waard om één of twee dagen door te brengen in dit bruisende centrumpje en haar brede assortiment aan restaurantjes historische pleintjes en culturele expressies. De straatjes zijn gevuld met honderden winkeltjes, terrasjes, bazaars en moskeeën. Er zijn allerlei interessante tours te boeken die je alle prachtige plekjes en het dagelijkse leven van dit stadje laten zien. Niet ver van de stad ligt ook de Malindi Dhow haven, waar de meeste goederen het eiland binnenkomen. Het kan een mooi schouwspel zijn om vanaf de kant van de haven de schepen af en aan te zien komen. 

Zanzibar cultuur

de geschiedenis van Zanzibar eiland is sterk beïnvloed door de Perzen, Arabieren en de Portugezen.

De historische binnenstad van Stone Town, de hoofdstad van Zanzibar, is een stadsdeel met kronkelige weggetjes, oude gebouwen en zelfs prachtige moskeeën. Ook zit het centrumpje boordevol gezellige terrasjes. Ook de architectuur in dit stadje is een mix van Perzisch, Indische en Europese culturen. Deze is zelfs zo uniek dat ze op de werelderfgoedlijst staat. Dit is dan ook zeker een aanrader tijdens een Zanzibar vakantie.