Highlights uit Teheran

Ondanks het zo nu en dan wat onrustig lijkt, lijken veel mensen niet te weten dat Iran ook enorm veel prachtige plekken bevat en het zonde is dit prachtige land niet een keer in je leven bezocht te hebben. Mocht je houden van de sferen en het sprookje over duizend en één nacht, dan is een reis naar Teheren echt iets dat op je bucketlist hoort te staan. Wij geven je hieronder de beste tips voor de rondreis in deze adembenemende stad.

 

Mocht je een zomervakantie naar Iran willen boeken, dan is het wellicht beter hier even een aantal weken of maanden mee te wachten. Het kan namelijk enorm warm zijn rond deze tijd, waardoor het niet het allerbeste seizoen zal zijn om op ontdekkingstocht te gaan en rond te trekken. De omgeving is erg droog en de luchtvochtigheid ligt erg laag, waardoor de zon in deze periode alleen maar krachtiger op je lichaam zal schijnen. Kies in dit geval bijvoorbeeld voor het voor,- of najaar. De temperaturen zullen in deze periode nog steeds aangenaam, maar veel minder heftig zijn dan in het hoogseizoen.

 

Bezoek de bazaar

Wil je je bevinden tussen de lokale bevolking en de echte sfeer van het leven en de sprankelende kleuren van Teheran waarnemen? Bezoek dan eens de al honderden jaar oude Bazaar. Door deze overdekte markt omgeven door verschillende winkelstraten is het de perfecte plek om een dagdeel te vertoeven. 

 

Complex Niavaran

Dit in de hoofdstad gelegen complex van wel 9000 meter, bestaand uit prachtige huizen, paleizen en paviljoenen, moet je zeker gezien hebben wanneer je een liefhebber bent van de Perzische cultuur. Met het beeld van Perzische architectuur en vele Perzische tapijten zul je je helemaal wanen in het sprookje van duizend en één nacht. 

 

Borj e Milad

Heb je niet zo’n last van hoogtevrees en zou je graag één van de hoogste torens ter wereld willen bezoeken? Bezoek dan de Borj e Milad. Als nummer 6 op de lijst van de meest hoge gebouwen, en zijn 435 meter, zul je je ogen uitkijken! Een prachtig punt om ook een drankje te nuttigen of eens een hapje te gaan eten. Let wel op; in dit gebouw bevindt zich één van de meest dure restaurants van de hoofdstad. 

Wil je meer informatie of tips voor je volgende vakantie? Houdt dan onze volgende blog in de gaten voor de vakantie naar Rusland.