Mindfulness reis

mindfulness

mindfulnessEen mindfulness reis, ik heb het zelf mogen ervaren. Ik ben net terug van twee weken heerlijk tot rust komen en het belangrijkste, tot mezelf komen. Als moeder en ondernemer lijd ik een ongelooflijk druk en stressvol bestaan af en toe. Ik vind het belangrijk om af en toe eens goed tijd voor mezelf te nemen, om tot rust te komen. Dit is ook de reden dat ik nu sinds een jaar ongeveer volledig ben toegewijd aan yoga en meditatie. Een vriendin van me kwam dus op het idee om een spirituele reis te maken. Een reis waarbij ik tot rust zou komen en weer mezelf zou worden. Dit vond ik absoluut een goed idee en zo heb ik dus de reis naar Bali geboekt.

De reis
Als je op internet kijkt, kom je allerlei mindfulness reizen tegen. Je hebt overal in de wereld verschillende georganiseerde reizen en oorden. Ik koos voor de reis naar Bali, omdat ik hier persoonlijk nog nooit was geweest en wel een enorm verlangen naar deze plaats voelde.

Ik kwam terecht op een sprookjesachtig mooie plaats, een tempel eigenlijk. Ik verbleef met nog vier andere mensen die afkomstig waren vanuit de hele wereld. Een kwam uit Australië, een uit Spanje, een uit Ierland, een uit Frankrijk en dan ik uit Nederland. Het was een leuke groep vond ik zelf.

mindfulness

Elke ochtend werd ik wakker gemaakt door een klokkenspel, waarna de ochtend meditatie begon. Prachtig moment was dit zo tijdens de zonsopgang. De rest van de dag mocht je allerlei dingen doen, maar wel in volledige stilte. Ik maakte veel wandelingen en heb veel getekend en geschreven. Elke maaltijd werd met liefde door de monniken voor ons bereidt en we aten natuurlijk gezellig samen. Tijdens het eten wat het moment dat er gezellig gekletst kon worden.

Ik heb genoten van deze mindfulness reis en ik zou het zeker iedereen aanbevelen!