Rondreis door Thailand; het land van de eeuwige glimlach

Thailand is voor veel Nederlanders (180.000 per jaar) een populaire vakantiebestemming. De kustlijn van dit vakantieland bedraagt maar liefst 3.219 uitgestrekte kilometers. Thailand bestaat in feite uit vele honderden eilanden. Toeristen worden door de lokale bevolking altijd vriendelijk ontvangen. De meeste toeristen die  kiezen  voor een rondreis Thailand  gaan voornamelijk voor de steden Bangkok, Pattaya, Phuket, Chiang Mai of Koh Samui.

Backpacken naar Thailand

Thailand is geschikt voor allerlei toeristen, zowel voor jong als oud, maar bij uitstek geschikt voor backpackers. Jaarlijks reizen alleen al honderdduizenden Europeanen naar dit prachtige land om rond te reizen. Aangezien Thailand vrij goedkoop is, veilig is en gemakkelijk te bereizen, is het erg geschikt om een backpack vakantie  Thailand te houden. Maar ook voor wandelaars, zonaanbidders en watersporters is Thailand zeer geschikt.

Een bruisend nachtleven in Thailand

Thailand is niet alleen erg in trek bij backpackers, natuurliefhebbers en watersporters… Het land heeft ook een zeer bruisend nachtleven. Dit nachtleven heeft niet altijd een even goede reputatie. Maar als je de juiste uitgaansplekken weet te vinden, dan kun jij je hier als toerist meer dan goed vermaken. Bangkok is dé uitgaansstad van Thailand. De stad heeft ontelbaar veel bars, cocktaillounges, cafés, nachtclubs en discotheken.

Veel nachtclubs en discotheken

Uitgaan doe je met namen in de wijken van Bangkok:  Soi Cowboy ,Pat Pong en Khao San road. Hier kan je kiezen uit meer dan tweehonderd uitgaansgelegenheden. Veilig uitgaan doe je vooral in de nachtclubs Kings Castle en Queens Castle. Deze zijn onderdeel van de Kings Group.

Populaire bezienswaardigheden in Thailand

Bangkok

De stad Bangkok is de hoofdstad van Thailand. Bezoek deze stad in elk geval wanneer je in Thailand op vakantie bent. Er is veel te beleven en te zien. Bezoek onder andere de smaragdgroene Boeddha en ga een avond uit in Chinatown. Om Bangkok echt een beetje te leren kennen raden we je aan om een stadswandeling te maken. Wat direct opvalt is dat er overal (boeddhistische) tempels staan. In Thailand noemt men deze tempels ‘wats’.

De jungle van Koh Chang

Koh Chang is een eiland dat tot de verbeelding spreekt. Wie regelmatig door reismagazines bladert, is vast de parelwitte stranden van dit eiland wel eens tegen gekomen. De zee is azuurblauw, de stranden hagelwit pal aan de kust begint de jungle. Het eiland is dan wel erg geliefd en bekend onder de toeristen, toch is het er nooit druk zodat je lekker tot rust kan komen.

De warmwaterbronnen van San Kamphaeng

Het is aan te raden om de warmwaterbronnen van San Kamphaeng te bezoeken. In dit park liggen verscheidene bronnen, verspreid over zo’n veertig hectare. De bronnen kan je al van veraf zien liggen, door de dampen die ze uitstoten. In het water van deze bronnen zit erg veel zwavel. Van zwavel gaat een helende werking uit.

De Thaise keuken: Lastig te omschrijven…

De Thaise keuken is moeilijk te omschrijven. Aangezien Thailand een enorm groot land is, heeft elke streek wel zijn eigen Thaise keuken. De meeste Thaise bewoners combineren echter wel de vijf smaaksensaties met elkaar, namelijk pittig, zuur, zoet, zout en bitter. Ook maakt men veel gebruik van verse kruiden in de gerechten.

Het klimaat op Thailand

Op Thailand moet je rekening houden met het tropische klimaat. Vooral langs de kusten kan het er erg warm worden en het is dan ook aan te raden om of in de ochtend of in de avond bezienswaardigheden te bezoeken. Het tropische klimaat is weer in 2 categorieën onder te verdelen. Zuidelijk krijg je te maken met een moessonklimaat. Het noordelijke gedeelte van Thailand daarentegen heeft meer een savanneklimaat. Bepaalde gebieden hebben weer een klimaat die niet onder deze classificaties valt.

Provincies in Thailand

Thailand heeft meer dan 70 provincies. Voor de volledige lijst ga je naar de wikipedia

Bekende plaatsen

Ayutthaya, Bangkok, Cha-Am, Chiang Mai, Hua Hin, Jomtien, Kanchanaburi, Khao Sok, Khao Yai, Koh Chang, Koh Samed, Koh Samui, Mae Hong Son, Pattaya, Phi Phi en Sukhothai