Rustgevende Agriturismo Spanje

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig weleens de behoefte om helemaal tot rust te komen.  Dat komt omdat we allemaal steeds drukker worden met werken, opleidingen volgen, sporten, sociale contacten onderhouden, en andere hobbies en taken. Daardoor kan het zomaar gebeuren dat je erg gestrest wordt en er even tussenuit moet. En hoe kan je dat nou beter doen door eens lekker op vakantie te gaan? Door een heerlijke zonvakantie te nemen in bijvoorbeeld Spanje, zal je helemaal tot rust kunnen komen. Lekker op het strand liggen, wandelingen maken, wat wil je nog meer? Een ideale plek om deze vakantie te vieren is Refugio Marnes. Deze Finca van Agriturismo Spanje is 20 hectare groot en er bevinden zich maar liefst drie oude gebouwen. Je hebt namelijk de oude boerderij La Finca, waar drie kamers voor Bed & Breakfast zijn gehuisvest. Ook is er de Bed & Breakfast vleugel Los Establos, waar ook drie kamers geplaatst zijn. Daarnaast is er nog La Ruina, een heerlijk vakantiehuis waarin jij écht kunt genieten van de rust. Bovendien ligt er nog een hele luxe tent verscholen die je kunt heren, de La Jaima, die wel wat weg heeft van glamping. Ook buiten het erf van Refugio Marnes kun je nog een vakantiehuis vinden, namelijk Finca Iris.

Wandelweken-wandelarrangement-Spanje_tn

De ligging

Refugio Marnes is gelegen in Alicante, een provincie aan de Costa Blanca. Dit ligt in de Sierra de Bernia, wat slechts acht kilometer ver is vanaf de weg van Benissa naar Calpe. Bovendien ben je er in ongeveer 55 minuten met de auto vanaf Alicante. Alicante is de op twee na grootste stad van Spanje en wordt veel bezocht door toeristen. Ook Valencia ligt in de buurt van Refugio Marnes, met een afstand die je ongeveer in één uur kunt rijden. Als je het belangrijk vindt om vanaf je vakantiebestemming snel naar het strand te kunnen, dan is Refugio Marnes ook echt wat voor jou. In 30 minuten ben je met de auto al bij prachtige stranden. Bovendien ligt er een kleine bergketen in de buurt, de Sierra de Bernia. Wat ideaal is aan Refugio Marnes, is dat de omgeving helemaal niet is aangetast door het toerisme. Dat komt omdat de omgeving juist grotendeels beschermd is. Daardoor weet je zeker dat de plek écht geschikt is om tot rust te komen.

 

Wat is Agriturismo Spanje?

Agriturismo in Spanje is eigenlijk een soort boerenbedrijf dat vooral wordt gebruikt voor de agricultuur en voor het toerisme. Dat betekent dat het een rustige omgeving heeft waar een handjevol toeristen mag verblijven. In Refugio Marnes staat milieuvriendelijkheid voorop. Dat betekent dat de elektriciteit van deze plek wordt opgewekt door zonnestroom. Ook wordt het water dat de gasten gebruiken gezuiverd en hergebruikt. Daardoor kun je zonder je schuldig te hoeven voelen heerlijk relaxen in het zwembad, dat zo is aangelegd dat het voor een groot deel opgaat in de omgeving.