Welke plekken moet je hebben gezien op de Veluwe?

De Veluwe is een verrassende plaats. Het is de plaats waar mensen gezellig bij elkaar komen en waar de gastvrijheid enorm groot is. Middenin de prachtige natuur zijn er een aantal plaatsen die je echt gezien moet hebben. De Veluwe heeft veel allure en is een van de mooiste plaatsen van Nederland. Wil je weten welke plekken je niet mag missen vanuit je huisje op de Veluwe, het luxe vakantiehuis Veluwe of het Vakantiehuis Putten? Lees dan snel verder naar de onderstaande punten!

Elburg

Een van de leukste stadjes van de Veluwe is Elburg. De oude Hanzestad ligt aan de randen van de Veluwe. Van oudsher is Elburg een vissersdorpje dat eerder aan de Zuiderzee lag. Vandaag de dag is Elburg echt het ultieme uitgangspunt voor toeristen en liefhebbers van de cultuur, Elburg heeft een aantal museums die je gezien moet hebben. Daarnaast liggen er eeuwenoude botters in de haven. Eens per jaar wordt er zelfs een heuse botter regatta gehouden tussen de bedrijven uit Elburg. Echt enorm leuk om te zien!

Radio Kootwijk

Een andere plaats die je moet hebben gezien is Radio Kootwijk. Radio Kootwijk is het monumentale en voormalige zendstation van Nederland. Het gebouw staat echt middenin de Veluwe. Het is een karakteristiek en imposant gebouw dat je absoluut niet verwacht in de eeuwenoude bossen. Tegenwoordig worden er veel evenementen gehouden en kun je het gebouw afhuren voor zakelijke meeting. Om het gebouw heen moesten natuurlijk ook andere faciliteiten worden gebouwd, zoals woningen en hotels. Dat werd in Kootwijk.